Hogedrukreiniging


Hogedrukreiniging is steeds vaker toegepast als een effectieve reinigingsmethode, daarnaast is deze methode waterbesparend en het toepassingsgebied groot. Vooral in de industriële reiniging passen wij deze hogedrukreinigingstechnieken veelvuldig toe, daarnaast behoort het reinigen van straatmeubilair, bushokjes en verwijderen van graffiti tot de ontelbare mogelijkheden.

De te gebruiken werkdrukken starten met ca. 50 bar, hogere drukken, tot circa 1.000 bar, worden toegepast in de industrie voor het reinigen van warmtewisselaars, leidingen, koelers en procesvaten.

Werkdrukken tot 2500 bar worden vaak toegepast in de bouw voor het opruwen van beton, verwijderen van verflagen en “slopen” van beton. De industriële toepassingen van de 2.500 bar technieken zijn mogelijk bij het reinigen van tankbodems en oppervlakten ten behoeve van wanddikte metingen. Het snijden van staal kan ook uitgevoerd worden met deze techniek, waarbij de toepassing vaak te vinden is in risicovolle explosie gebieden.

 

Door gebruik te maken van warmwater, opgewekt ter plaatse, is een combinatie van werkdruk en temperatuur een uitstekende optie voor het reinigen van vettige materialen.

Hogedrukreiniging is een risicovolle activiteit, onze machinisten en uitvoerenden zijn daarom opgeleid en getraind volgens de voorschriften van de SIR. Bediening van de hogedruk pomp vind plaats middels radiografisch gestuurde afstand bediening welke ook geïntegreerd is in de spuitlans.

 

Hogedrukreiniging

 

Capaciteit hogedrukpomp : vanaf 65 pk tot 400 pk
Werkdruk : vanaf 50 bar tot 2500 bar
Inzet : ingebouwd in voertuig of container geluid gedempt.